• Home
  • Indberetning til Copydan via Meebook

Meebook i nyt samarbejde med Copydan Tekst & Node

Meebook støtter op om tiltag, som gør lærernes undervisning mere fleksibel og sikrer ansvarlig brug af undervisningsmateriale. Vi har derfor indgået et samarbejde med Copydan Tekst & Node om automatisk indberetning af kopier.

Hvem er Copydan Tekst & Node, og hvad er indberetning af kopier

Copydan Tekst & Node arbejder med tekstrettigheder og sikrer betaling til forfattere og udgivere for brug af kopier i undervisningen. Alle landets skoler har en kopiaftale med Copydan Tekst & Node.

Hvert år skiftes skolerne til at indberette kopiering. I et helt skoleår skal lærerne dokumentere deres kopiering og sende kopier til Copydan Tekst & Node. Fra skoleåret 2024/2025 kan det ske automatisk via Meebook.

Stolt af at gøre lærernes hverdag lettere

Vores nye samarbejde gør indberetningen af kopier mere smidig for lærerne, når det kommer til de kopier, som eleverne tilgår via Meebook. Meebook-stifter Søren Adolph udtaler:

”Lærerne skal ikke gøre andet end at forberede sig til undervisningen, som de plejer. Det betyder, at skoler og lærere kommer til at opleve, at de sparer tid, når de er udtaget til at indberette kopier. Hos Meebook er vi stolte af at tilføje en feature til vores læringsplatform, som bakker op om ansvarlig brug af tekster og noder til undervisningen. I sidste ende betyder det, at vi er med til at sikre, at en række forfattere og udgivere modtager midler til udvikling af nyt og relevant undervisningsmateriale.”

Kopierne er i trygge hænder

Copydan Tekst & Node skal have adgang til læringsplatformen, fordi de skal se selve kopien for at kunne behandle den optimalt. De registrerer alle de forfattere og udgivere, der har bidraget til kopierne, og så fordeler de penge direkte til dem. Hvert år fordeler de penge til over 70.000 rettighedshavere.

Copydan Tekst & Node har lignende løsninger på læringsplatforme på andre uddannelsesniveauer.

Om løsning og licensvilkår

Løsningen indebærer, at Copydan Tekst & Node får begrænset adgang til Meebook, så de selv kan høste de kopier, som anvendes i undervisningen. De tilgår kun undervisningsmateriale, som lærerne deler med eleverne.

Der er ingen vilkår i Meebook-aftalen, som ændres. Der ændres heller ikke på abonnementsprisen. Sammen med Copydan Tekst & Node sætter vi gang i en proces om at indhente samtykke til den nye feature – i første omgang kun hos licenstagere i de kommuner med skoler, der skal indberette i det kommende skoleår.

Mere information

Spørgsmål til Meebook-løsningen? Kontakt Meebook. Tlf. 33 11 07 80 / mail@meebook.com
Spørgsmål til kopiering? Kontakt Copydan Tekst & Node. Tlf. 35 44 14 93 / kontakt@tekstognode.dk

Læs mere om automatisk indberetning via Meebook på Copydan Tekst & Nodes hjemmeside her.