Meddelelsesbogen - et dialogværktøj til skole-hjem-samarbejdet

Meddelelsesbogen blev i fra skoleåret 2022-2023 indført som et nyt værktøj, der skal understøtte og kvalificere dialogen mellem elev, forældre og skole, så der er en fælles retning for elevens læring og trivsel.

På Undervisningsministeriets hjemmeside finder du mere information – herunder også vejledningen til meddelelsesbogen. Du finder siden her.

Se, om eleverne har en meddelelsesbog

I fanen ‘Meddelelsesbog’ ser du alle skolens stamklasser. Du kan se, hvor mange meddelelsesbøger der er gjort synlige i den enkelte klasse – altså, om meddelelsesbogen er gjort synlig for elev og/eller forældre. Du kan åbne den enkelte elevs meddelelsesbog og se, hvor langt teamet er i arbejdet.

Tallene, du ser, er for indeværende skoleår.

Få indblik i UPV afsendt fra Meebook

Når du åbner den enkelte klasse, kan du se, hvornår der sidst er redigeret i meddelelsesbogen for de enkelte elever, og hvornår der senest er sendt UPV af sted til Optagelse.dk.

Du kan også se den UPV, der er udarbejdet for de enkelte elever, inde i meddelelsesbogen.

Du har fuld redigeringsret til alle meddelelsesbøger

I meddelelsesbøgerne har du fuld redigeringsret til alle elevers meddelelsesbøger, og du kan tilføje, ændre, synliggøre og skrive aftaler ind på lige fod med teamet omkring eleverne.

Har alle relevante medarbejdere adgang til ledelsesværktøjet?

Vi har indrettet ledelsesværktøjet, så I kan tilpasse adgangen til jeres behov. Alle personer med ledelsesrolle i TEA eller KMD Elev bliver oprettet automatisk som ledere i Meebook ved login.

Hvis der er medarbejdere på skolen, som skal have adgang til meddelelsesbøgerne, men som lige nu ikke er oprettet med en ledelsesrolle i Meebook, kan skolens lokaladministratorer tilføje dem. Det kunne fx være administrativt personale på kontoret eller vejledere, der arbejder på tværs af skolens klasser.

Har I brug for hjælp til adgangsstyring, så kontakt os.

Hvordan overleverer vi meddelelsesbøger fra skole til skole?

På oversigten over skolens klasser kan du se meddelelsesbøger for udgåede elever, og her kan du overføre meddelelsesbogen til elevens nye skole.

På listen kan du se de elever, der er gået ud fra skolen indenfor det seneste år. Du kan også se, hvornår den seneste meddelelsesbog er udarbejdet.

Når du har elevens meddelelsesbog åben, klikker du på ’Overfør til institution’.

Her vælger du, hvilken skole du ønsker at overføre meddelelsesbogen til. Du kan overføre til en skole indenfor samme kommune. Du overfører meddelelsesbogen pr. skoleår.

Når alle meddelelsesbøger for en tidligere elev er overført, forsvinder datoen ud for elevens navn.

Skal meddelelsesbogen overføres til en skole udenfor kommunen, skal du gemme som pdf-fil ved at udskrive de enkelte sektioner via editoren.

Upload filer i meddelelsesbogen

I meddelelsesbogen kan I uploade filer samt markere dem som følsom data, så I på en datasikker måde kan opbevare filer med følsom data i meddelelsesbogen.

Har I husket at tilføje den nye forældrewidget i AULA?

Hvis implementeringen af meddelelsesbogen skal lykkes, og forældrene skal læse det, I skriver fra skolens side i meddelelsesbøgerne, så er det vigtigt, at den nye widget ‘Meebook Overblik’ er tilføjet hos forældrene.

Husk ved samme lejlighed at fjerne ‘Nyt i elevplaner’ for forældre og ansatte.

Vil du have en gennemgang af de nye funktioner?

Har du spørgsmål, eller har I brug for hjælp til implementering af meddelelsesbogen?

Så er du meget velkommen til at kontakte Mette på telefon eller mail: 8173 4429 eller mt@meebook.com.

Inspiration til det lokale udviklingsarbejde

Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen og Skole & Forældre afholdt i september 2022 et webinar omkring meddelelsesbogen. Dette webinar giver gode og relevante indspark til det lokale arbejde på skolen.

Skole & Forældre har en god side, der sætter fokus på meddelelsesbogen. Den finder du her.

Se webinaret her:

Se de uddybende svar fra forskeren Stine Helms ift. meddelelsesbogen her.

Skolelederforeningens spørgsmål:

Skole og Forældres spørgsmål:

Danmarks Lærerforenings spørgsmål:

Brug for hjælp?

Ring på vores supporttelefon på 3311 0780.

Vi sidder klar til at hjælpe på hverdage mellem 8 og 16 🙂