• Home

Vintertema i Meebook: Find inspiration til din undervisning

Vi har været på jagt i ShareIT efter de gode og gratis forløb til undervisningsforløb, der egner sig til vintermånederne. Lærer-til-lærer-forløbene har været afprøvet i virkeligheden.

 

Indskoling

Børnehaveklasse

Link til forløb: ViNS – Varme om vinteren – DIN Forsyning

Afsender: KagerulleJaguar
Forløbet tager udgangspunkt i et konkret samarbejde i Varde kommune, undervisningsforløbet ”Varme om vinteren”, som er en del af Vi i Naturskolen. Opgaver og overvejelser omkring anvendelse af varmekilder kan sagtens bruges af andre.
Forløbet indeholder også en e-bog, ”Det mystiske rør i jorden – en bog om fjernvarme”.

Natur/Teknologi (lærer-til-lærer)

Link til forløb: Vinterfugle

Afsender: BadBison
Forløbet indeholder 14 kapitler med sange, billeder og opgaver vedr. fugle i Danmark. Der er bl.a. mange informationer og detaljer om ’ugens fugl’ inkl. lydfiler, hvor man kan høre de enkelte fugles lyde.

Billedkunst (lærer-til-lærer)

Link til forløb: Snemand i 3D

Afsender: Scoutleader
Forløbet indeholder billeder og video, der viser en trinvis guide til hvordan eleverne laver deres egen 3D-snemand.

Link til forløb: Snemand – Roll and draw

Afsender: SutskoAlligator
Forløbets 13 kapitler er meget tydeligt opbygget og indeholder detaljerede og udførlige beskrivelser af, hvordan eleverne skal konstruere og tegne deres egen snemand. Med udgangspunkt i ‘form-alfabetet’ fokuseres på cirkler, streger, vinkler og buer og eleverne skal gennem 6 faser slå med en terning for at afgøre, hvilke formelementer deres snemand skal opbygges af. Der er links til en sang, en digital terning og fotos med visuelle eksempler og vejledning til ramme og farvelægning.

Afsenderen har 5 meget strukturerede forløb til billedkunst i indskoling, på mellemtrin og i udskoling.

Mellemtrin

Matematik (lærer-til-lærer)

Link til forløb: Makerspace Snefnug

Afsender: Kaffemaskine/Krokodille
Forløbet indeholder flere muligheder for at lave snefnug: Der er videoer til, hvordan man konstruerer et snefnug i GeoGebra, derefter redigerer det i Inkscape og til hvordan man cutter det på en lasercutter. Derudover er der andre snefnugideer såsom snefnug lavet af perler, klippet i papir mm.

Dansk

Link til forløb: Isbjørnen – Victoria og Verdensmålene

Afsender: Victoria og verdensmålene
Forløbet relaterer til Verdensmål 13 – Klimaindsats. Sammen med Victoria skal eleverne ud på en rejse, hvor de lede efter løsninger og finde svar på det store spørgsmål: Hvordan undgår vi, at klimaet går amok?
Der er link til selve teksten/bogen ‘Isbjørnen’, som eleverne skal læse. Efterfølgende skal de lave deres egen bog med fokus på Verdensmål 13 – Klimaindsats. Bogen kan skrives i Book Creator direkte på Skoletube, hvor man også finder videovejledninger til opgaven.
De øvrige kapitler indeholder links til bl.a. kreative foldebøger med QR-koder, Book Bento – kreativ boganmeldelse, digitale vendespil med lyd, billede og tekst om alle 17 verdensmål og QR-løb med 10 poster som lægger op til udendørs bevægelse og læring.

Udskoling

Dansk 

Link til forløb: Vinterfortællinger

Afsender: GlasBlåhval
Forløbet indeholder en stilladseret skrive- og feedback-proces. Fra sansninger, tænkeskriv og beskrivelser med adjektiver til rollen som ’skrivecoach’, hvor fokus er på, at eleverne skal give hinanden feedback i løbet af skriveprocessen.

 

Biologi

Link til forløb: 09) Dyr om vinteren 7.-9.klasse Løvbakke Naturcenter

Afsender: Løvbakke Naturcenter
Forløbet indeholder forberedelse og informationer om vinterens dyr forud for at besøg på Løvbakke Naturcenter. Forløbet indeholder tekst, billeder og links om fx pindsvinet, snegle og fugle. I forløbet sættes der også fokus på vinterens vejrudsigt og hvilken påklædning der er hensigtsmæssig, når man skal være ude en hel dag. Dele af forløbet kan sagtens bruges af andre.

Der er i alt 22 forløb fra Løvbakke Naturcenter, som omhandler forskellige dyr, livet i skoven, årstider mm.